Selecteer een pagina

Wie en wat vindt u in Gezondheidscentrum Giessenburg?

Op onze locatie in Giessenburg werken meerdere tandartsen en een mondhygiëniste. Eenmaal per week is er ook een klinisch tandprotheticus aanwezig. We werken samen met de hoofd-locatie in Hardinxveld-Giessendam. Dit zorgt ervoor dat u altijd verzekerd bent van opvang voor zowel reguliere behandeling als ook de spoedgevallen.
Wij nemen nieuwe patiënten aan en heten u graag welkom in onze praktijk!
Patiënten kunnen bij SHL-Groep terecht voor bloedafname, laboratoriumonderzoeken, ons oproepsysteem voor chronisch zieken (bijvoorbeeld diabetespatiënten) en het uitvoeren van functieonderzoeken (bijvoorbeeld ECG, fundusfotografie en longfunctieonderzoek) en beeldvormende diagnostiek (zoals echo’s, röntgen, botdichtheidsmetingen en MRI).
Een zwangerschap is een unieke en bijzondere gebeurtenis. Ongetwijfeld komen er veel vragen naar boven over de zwangerschap. Wat doet een verloskundige? Wanneer moet ik een afspraak maken? Wat kan ik wel en niet eten? Verloskundigenpraktijk Alblasserwaard-Oost beantwoordt al uw vragen en helpt u door uw zwangerschap heen.
De meeste mensen hebben weleens een periode dat het niet zo goed gaat. Ze hebben moeite met zichzelf, met hun emoties of gedrag, met hun gezondheid of handicap, met werk, met school of met anderen om hen heen. Wanneer het u, of uw kind, niet lukt om er op eigen kracht uit te komen, praat er dan eens over met één van onze psychologen. Juist als u er op tijd bij bent, kunnen wij u goed helpen en voorkomt u dat uw klachten verergeren. Door middel van gesprekken helpt de psycholoog u om weer op eigen kracht verder te kunnen.
Bij pedicure praktijk giessenburg kunt u terecht voor zowel reguliere als medische voetbehandelingen. Een medische behandeling kan nodig zijn bij diabetes, reuma en oncologie. De pedicure heeft zich gespecialiseerd in nagelbeugels, nagelreparaties, ortheses en antidruk technieken waardoor vele oplossingen geboden kunnen worden. De praktijk is aangesloten bij provoet en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister(KRP) Een vergoeding van Uw zorgverzekeraar kan mogelijk zijn bij medische voetbehandelingen.
Voor een afspraak kunt U bellen of mailen naar 06-30779114
Mail: tamara.ppg@kpnmail.nl
De Lange Wei biedt een breed pakket AWBZ- en WMOfuncties aan in de woonzorgcentra en in de thuissituatie. Verpleging, verzorging, begeleiding, huishoudelijke hulp, welzijn, behandeling en services behoren allen tot dit brede pakket. Wij hebben een toelating voor de AWBZfuncties persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, verblijf en behandeling. Daarnaast zijn we door de gemeentes Hardinxveld-Giessendam en Giessenlanden aangewezen als één van de aanbieders voor de WMO huishoudelijke hulp.
Veilig en zelfstandig thuis blijven wonen, dat wil toch iedereen! Ook als u daarbij wat hulp nodig heeft; waar mogelijk van uw naasten en waar nodig van de professionele medewerkers van Rivas Zorggroep. Er is ongeacht uw levensfase of situatie namelijk veel mogelijk. Zo kunt u bij Rivas terecht voor thuiszorg met persoonlijke verzorging en verpleging, gespecialiseerd verpleegkundige zorg en zorg in de laatste levensfase.
Voor het aanvragen van en voor meer informatie over onder andere thuiszorg: Rivas Zorglijn 0900-8440.
Leefstijl beïnvloeding en verandering zijn de kernpunten van Beter. Een vitaliteitsmonitor is ontwikkeld en wordt gebruikt bij bedrijven ter verbetering van de vitaliteit van de medewerker. De uitslag kan aanleiding zijn tot het inzetten van andere trajecten op het gebied van voeding, beweging en leefstijl.
Meer medische testen, zoals P.M.O. zijn eveneens op bedrijfsniveau mogelijk.
Een algemene fysiotherapiepraktijk, waar U terecht kunt met alle klachten op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat, zoals bijvoorbeeld spier- en gewrichtsklachten. Verschillende specialisaties zijn aanwezig.
Niet specifiek gericht op de aandoening, maar op de totale patiënt. Zo behoort ook een diëtiste tot onze praktijk. Voeding en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor een goede vitaliteit.
Voor elke voetklacht de meest optimale oplossing op maat. Dat is de kracht van Podozorg Nieuwpoort!
Ellen Karsdorp is registerpodoloog en leverancier van therapeutisch elastische kousen.
Podozorg Nieuwpoort is er om u te helpen bij klachten die hun oorzaak vinden in de voet. U kunt er terecht voor veel voorkomende voetproblemen en knie-, heup- en rugklachten. Bij diabetes en reuma kan er preventief voetzorg geboden worden.
Bovendien is Podozorg Nieuwpoort reeds jarenlang een begrip voor het aanmeten van steunkousen.
Praktijknummer: 0184 – 651205
Spoedlijn: 0184 – 652075
Emailadres: info@praktijkpaans.nl

Praktijk openingstijden:
8.00 – 12.00 uur / 13.30 – 17.00 uur
Op donderdagmiddag is de praktijk na 13.00 uur gesloten.

Bellen voor afspraken/aanvragen visites:
8.00 – 10.00 uur
Apotheek openingstijden:
8.00 – 12.00 uur / 16.00 – 17.00 uur

Herhaalmedicatie is op volgende manieren te bestellen:
1) Email: info@praktijkpaans.nl
2) Receptenlijn: 0184 – 745911 (24 uur per dag in te spreken / 7 dagen per week)
3) Etiketten/ lege doosjes inleveren in herhaalbak (herhaalmedicatie af te halen na 2 werkdagen).

Spoedrecepten kunt u uiteraard altijd afgeven tijdens de openingsuren van de praktijk.

Praktijk voor Haptotherapie
Jan Pieter Bikker
Wiljon Vaandrager
telefoon 0623754740

In de haptotherapie wordt het lichaam gezien als drager van het gevoelsleven. Haptotherapie is geschikt voor mensen met lichamelijke klachten welke samengaan met emotionele problemen. Bijvoorbeeld:
• burn-out
• angstklachten
• rouw
• blokkades in het lichaam
• onzekerheidsgevoelens
• gevolgen van traumatische ervaringen
• problemen met het ervaren van gevoelens en het hanteren van grenzen

Wij zijn een team van gespecialiseerde zorgverleners. We bieden dichtbij huis begeleiding aan mensen met kanker. Samen met u wordt gekeken waar u begeleiding bij nodig heeft. Wanneer u contact opneemt met een van de zorgverleners wordt in een eerste gesprek besproken wie uit ons netwerk u het beste kan helpen.

Vanuit gezondheidscentrum Giessenburg
Fysiotherapeut
Haptotherapeut
Psycholoog
Diëtist
Medisch pedicure
Tandarts assistente

Vanuit Nieuwpoort/Langerak
Fysiotherapeut

Beter Doen Fitness Health Lifestyle is modern fitnesscentrum waar je kunt trainen voor de gezelligheid, maar ook aan jouw leefstijldoelen kunt werken. Voorzien van alle moderne fitness en meetapparatuur om jouw leefstijl in kaart te brengen en blijvend te veranderen. Naast onze fitnessruimte bieden wij professionele coaching aan op gezonde voeding door een gewichtsconsulente, gecombineerde leefstijl interventie (GLI), fysiotherapie, healthchecks, preventief medisch onderzoek en personal of small group training door één van onze ervaren trainers. Daarnaast hebben we nog diverse binnen en buiten activiteiten zoals groepslessen en workshops. Kortom voor ieder wat wils en op je eigen niveau waarbij plezier en persoonlijke aandacht de boventoon voert.

085 – 049 20 69
info@beter-doen.nl

Praktijknummer: 0184 – 652583

Onze praktijk is geopend van maandag-vrijdag: 8-17 uur

De apotheek is geopend van maandag-vrijdag: 8-12 en van 16-17 uur

 

Het team van huisartsenpraktijk Giessenburg bestaat uit 2 huisartsen: Mieke Heikoop en Tom Smans, 6 praktijkassisstenten, 2 praktijkondersteuners en 1 praktijkmanager.

We zijn een moderne dorpspraktijk, waarin we willen graag kleinschalig en laagdrempelig goede huisartsen-en apotheekzorg willen leveren. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat iedereen zich thuis voelt in onze praktijk.

Bij Bronkhorst Orthopedische Schoentechniek kan vrijwel alles op het gebied van voeten en schoenen. Zo kan u bij ons terecht voor bijvoorbeeld het aanmeten van steunzolen, (semi-) orthopedische schoenen en het maken van orthopedische voorzieningen aan uw confectieschoenen maar u kunt ook vrijblijvend een afspraak maken wanneer u voetklachten heeft. Iedere eerste maandag van de maand zijn wij aanwezig in het Gezondheidscentrum op afspraak. Voor meer informatie gaat u naar www.bronkbv.nl of maak een afspraak door te bellen naar 0183-633113. 

Salon Purus is een salon voor pedicure- & voetreflexbehandelingen. De pedicurebehandelingen zijn voor het in goede conditie houden van de voeten, maar ook cosmetische en ontspannende behandelingen kunt u bij Salon Purus terecht.

Daarnaast wordt er voetreflexmassage gegeven. Dit is voor het in balans brengen van lichaam & geest, een beter slaappatroon, stofwisseling verbetering, klachtvermindering en natuurlijk ook ter ontspanning. Via de website www.salonpurus.nl kan er makkelijk online een afspraak gemaakt worden. Maar bellen mag natuurlijk ook naar 0682529086 voor een afspraak of om samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Podotherapie Van der Eerden is een praktijk die sinds 1997 podotherapeutische behandelingen aanbiedt. Wij behandelen alle mogelijke klachten van de voet en klachten die voortkomen uit het verkeerd functioneren van de voet, zoals knie, been en rugklachten. U heeft tegenwoordig geen verwijzing meer nodig van de huisarts. Indien u een aanvullende zorgverzekering heeft, dan worden de behandelingen meestal vergoed. Wij zijn iedere woensdag aanwezig in het gezondheidscentrum.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op nummer 0416-530259 of kijk op www.podotherapievandereerden.nl